Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

В Лондон вече е Коледа

От края на миналата седмица големите лондонски магазини Harrods и Selfridges отбелязват „наближаващата“ Коледа.Със 149 дни по-рано търговците украсиха своите щандове с иглолистни клонки, гирлянди и опаковани подаръци, като поставиха и отрупани с играчки елхи във фоайетата си, става ясно от информация на АФП.Основната цел е една – да се привлекат като купувачи възможно най-много хора от туристическия поток и да се използва „ефектът Рамадан“ сред клиентите, идващи от Персийския залив.

Постите по време на Рамадана, който започна на 1 август, често са съпътствани с празнични покупки, като заможните клиенти от Близкия Изток се възползват от повода, за да напазаруват, пътувайки до една от любимите си дестинации – Лондон.А търговският трик с коледната украса е свързан с факта, че, въпреки че мюсюлманите избягват да говорят за Коледа, някои от тях обичат да украсяват домовете си с коледни гирлянди.В Selfridges се надяват, че и „туристите от Китай, Русия, Азия, Индия и САЩ ще изберат за спомен от престоя си във Великобритания хубава коледна украса“.

Говорител на Harrods допълва, че празничните щандове целят „да отговорят на търсенето от страна на клиенти, които посещават Обединеното кралство най-вече в периода между юни и август“.И ако някои посетители на магазините остават учудени от хармоничното съжителство на коледни играчки и бански костюми, то други пазаруват невъзмутимо и не се впечатляват от контраста. Сред тях е и живяла в Австралия настояща лондончанка, цитирана от Independent. „Обожавам да виждам облян в слънце Дядо Коледа“, споделя усмихнато тя.

inews.bg