Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Продължават безплатните изследвания за хепатит във Варна

До края на тази седмица, 5 август 2011 г., или до изчерпване на предвидените количества тестове, в ДКЦ 1 „Света Клементина“ (гр. Варна, бул. „Съборни“ 40) ще се извършват анонимни и безплатни изследвания за хепатит В и С за всички желаещи, без предварително записване.

До момента са изследвани близо 100 души, като 8 от тях дадоха положителен резултат за заболяването: двама за хепатит С и шестима – за хепатит В. Национално сдружение за борба с хепатита „Хепасист” ги насочи към по-задълбочени изследвания и ще им окаже съдействие за започване на навременно и адекватно лечение.

Изследванията, които се провеждат в град Варна, са част от тазгодишните инициативи във връзка със Световния ден за борба с хепатита, който отбелязахме миналата седмица на 28 юли. Изследването се осъществява с венозна кръв, като резултатите излизат в рамките на същия ден. Няма никакви предварителни изисквания за желаещите да установят хепатитния си статус, включително няма ограничения за консумацията на храни и напитки преди изследването.

barometar.net