Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Цялото ръководство на район Приморски напуска СДС, за да подкрепи кандидатурата на Веселин Марешки

Цялото ръководство на район Приморски ще напусне СДС,  за да подкрепи кандидатурата на Веселин Марешки за кмет на морската столица, стана ясно на пресконференция във Варна.   Председателят на СДС в район „Приморски“ Живко Тодоров, заедно с 50 от членовете напускат синята партия и застават зад кандидатурата на бизнесмена.    Според него той е силен кандидат и добра опозиция на настоящия кмет Кирил  Йорданов.

На  организираната пресконференция стана ясно, че  социологическа агенция „Бухал” е провела анкета във всички райони в града, като участие за взели  над 6000 човека. Според изследването 29,5%  от анкетираните ще гласуват за настоящия кмет Кирил Йорданов, а на второ място е Марешки, в подкрепа на когото биха застанали 18,5% от варненци, на трето място е Неделчо Михайлов, като според бизнесмена това е голяма изненада. Той  предвиждал Борислав Гуцанов да се нареди сред потенциалните му конкуренти за кмет на Варна, но вместо това  за Добромир Джиков биха гласували повече варненци , отколкото за Гуцанов.

Кандидат – кметът представи предизборната си платформа и упомена ресорите, в който най- силно ще работи. Като такива той посочи здравеопазването, градския транспорт, Пристанище Варна, Алея първа, Стадион Варна и други.

barometar.bg

Деница Герчева