Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Как да възпрем кандидат-студентите от опити за преписване?

Мобилните оператори в Узбекистан изключили предлаганите от тях SMS услуги и мобилен интернет по време на националната кандидат-студентска кампания, провела се във вторник (2 август) предаде АФП, цитирана от physorg.com.

Основната цел на този ход била да се предотврати преписването, което благодарение на съвременните мобилни комуникации значително е улеснено.В рамките на четири часа вчера петте национални мобилни оператора в страната са изключили предлаганите от тях услуги за мобилен интернет и за изпращане на текстови съобщения и снимки по телефона с оправданието за „спешни поправки по телекомуникационните мрежи“, информира gazeta.uz.

По време на акцията гласовите телефонни услуги не били засегнати, се казва още в узбекистанския сайт. Рестрикциите засегнали не само явяващите се на изпитите кандидат-студенти, а всички потребители в Узбекистан, които по последни данни наброяват 19 милиона души.Освен с комуникационните рестрикции, тазгодишната кампания била подпомогната и от полицията, която щателно претърсвала кандидат-студентите за укрити мобилни телефони и традиционните хартиени „пищови“ преди да влязат в изпитните зали.

inews.bg