Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Сливането между Hitachi и Mitsubishi може и да не се осъществи

Две от най-старите японски компании в лицето на Hitachi и Mitsubishi Heavy Industries са готови да прекратят преговорите за сливане помежду си, предаде агенция „Ройтерс“, която се позовава на собствени източници.Информацията за спирането на преговорите идва точно когато стана ясно, че двете компании преговарят за възможно сътрудничество и ограничено партньорство в звена като производство на енергийни системи от ново поколение и умни мрежи.

Според източниците на агенция „Ройтерс“ зациклянето на преговорите е факт, тъй като Hitachi иска да има преговори за пълно сливане, докато от Mitsubishi предпочитат засега да се осъществява сътрудничество само в определени сфери.Говорител на Mitsubishi Heavy заяви, че все още няма развитие по преговорите и няма какво ново да се съобщи.

Ако Hitachi и Mitsubishi се слеят, то новият японски конгломерат ще се разрасне до компания с активи на стойност 150 млрд. долара. Само General Electric има активи на по-голяма стойност.Евентуално поглъщане на Mitsubishi ще струва около 28 млрд. долара на Hitachi, изчисляват специалистите на Thomson-Reuters.

inews.bg