Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

В Англия: Имотите в България са минно поле

Под заглавие „Купувачи, бъдете нащрек при бум на недвижимите имоти в България“, сайтът  Shelter Offshor предупреждава купувачите на имоти в България за евентуални неприятности, които могат да срещнат.По данни на сайта TheMoveChannel.com интересът на купувачите към имоти в България отново се е засилил след срива на българския пазар на недвижими имоти в периода след икономическата криза от 2008 година, посочва Шелтър офшор.

Сайтъте класирал България на 7-о място преди Кипър, Турция и дори Барбадос по интерес за покупки на недвижимости. Изключително трудно ни е да повярваме, че британските купувачи имат толкова къса памет, отбелязва Shelter Offshor , припомняйки ужасяващи истории на свои читатели, свързани с българския пазар на имоти: за корупцията в България, за това как депозитите им са били откраднати, как не са получили договорите за собствеността си, а други са получили имота си недовършен.

Не казваме, че България е лоша страна, лош избор за преместване например. Просто казваме, че нейният пазар на имоти е минно поле, пълно с ужасно построени жилища, продължава Shelter Offshor.За щастие, изтъква сайтът, строителството на нови жилища е намаляло с 26 процента през последните месеци, което означава, че има по-малко лошо построени имоти на пазара. Цените са се понижили с над 6 процента през второто тримесечие на годината, според HomesGoFAst.com, но въпреки този факт британските купувачи трябва да внимават с какъвто и да е български бум на имотите. Моля, внимавайте – България не е евтин пазар за имоти без основателна причина!, предупреждава в заключение Shelter Offshor.

profit.bg