Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Третият най-богат руснак мести фирмите си в Кипър

Руският милиардер Михаил Прохоров, който се смята за третия най-богат руснак според „Форбс“, прехвърля част от фирмите си в Кипър, съобщава гръцкият в. „Вима“.Според изданието в публикация на руския в.“Известия“ се твърди, че в края на юли Михаил Прохоров е поискал от руските компетентни власти да му бъде разрешено да поеме контрола върху 99.5 на сто от компанията Интергео, която държи акции на добивната промишленост на Русия и по-специално милиардерът да придобие онази част от фирмата, която му се полага след раздялата си с другия крупен руски бизнесмен Владимир Потанин.

Смята се, че това разрешение ще даде възможност на кипърската компания Интегрео да продибие контрола върху шест фирми за добив на руда и производство на никел. За да бъде финализирана обаче цялата процедура, ще е нужно тя да бъде одобрена от правителствената комисия, председателствана от руския премиер Владимир Путин.Кипърският гръцки в. „Политис“ пише, че е твърде вероятно с това прехвърляне на активи в Кипър Прохоров да иска да улесни продажбата на дял от компанията на борсата в Торонто, която е една от най-известните за сделки в добивната промишленост.

Неотдавна Михаил Прохоров изрази намерение да поеме премиерския пост на Русия на страната на новия президент, който ще бъде избран през март 2012 г. Това негово намерение бе критикувано от опозицията, която смята, че то е „политически план на Кремъл“, тъй като милиардерът е в отлични отношения с премиера Путин, пише в. „Вима“.

profit.bg