Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Държавни институции получиха офиси

От МВР беше отнет, поради отпаднала нужда, имот от 288 кв. м и части от двуетажната сграда в него. Имотът се намира на ул. „Хан Аспарух” №1 във Варна и ще бъде предоставен безвъзмездно за управление на Министерството на правосъдието за нуждите на Окръжната прокуратура във Варна.Ново помещение ще получи Регионалният инспекторат по образование в Смолян.

Правителството днес предостави за нуждите на структурата офис в административната сграда на бул. „България” №14 в града, в която РИО има още осем работни стаи. Допълнителното помещение ще позволи да се подобрят условията на труд на служителите в инспектората по образование.

Българският туристически съюз получи безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години върху имот от 4,4 дка и построените в него сгради в местността „Краева река” край с. Черни Осъм, община Троян. Триетажната хижа „Яворова лъка” и двете помощни сгради край нея до 1998 г. са стопанисвани от Туристическо дружество „Амбарица”, след което са предадени на местното горско стопанство. То не разполага със средства за поддържането на сградите и връщането им на БТС за стопанисване ще позволи запазване на функционалното им предназначение, което е в интерес на хората от региона.С друго решение за имот – публична държавна собственост, беше обявен имот – частна държавна собственост в гр. Долна Митрополия.

Промяната в статута се налага, тъй като имотът в местността „Заводите” (1 дка и 4-етажна административна сграда) се ползва от местната дирекция „Бюро по труда” и притежава всички характеристики на имот – публична държавна собственост.Имот – публична държавна собственост на ул. „Капитан Райчо Николов” №1 в Русе, беше обявен за частна държавна собственост и беше предоставен за управление на областния управител на Русе.Теренът, заедно с построените в него сгради, е с отпаднала необходимост за Държавната агенция за метрологичен и технически надзор след настъпилите промени в числения състав и структурата на агенцията. Нейните служители ще продължат да ползват само втория етаж в Корпус 1.

barometar.net