Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 15.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

General Motors и LG в алианс за електроавтомобили

General Motors и LG Group ще разработват съвместно електрически автомобили, разширявайки сътрудничеството си основано на ролята на LG на доставчик на акумулаторни клетки за електрическите модели с удължен пробег Chevrolet Volt и Opel Ampera.Окончателното споразумение, подписано вчера (сряда), ще помогне на GM да увеличи броя и видовете електрически автомобили, които ще произвежда и продава, като използва доказаните познания на LG в областта на акумулаторите и други системи.

За LG това споразумение представлява разширяване на портфолиото на компанията, ставайки доставчик на решения за автомобилната индустрия.“Много от решенията за нуждите на бъдещия транспорт биха се осъществили по-бързо с нашата стратегия за партньорство,“ заяви Стийв Гирски, Вицепрезидент на GM. Потребителите ще разполагат по-бързо с най-новите спестяващи гориво технологии, ако работим с най-добрите доставчици и спестим време и средства от развойния процес.“

Успехът на системата с удължен пробег на Volt и Ampera провокира търсенето на други партньорства в областта на електрифицирането на автомобила. Инженерните екипи на LG и GM ще работят както върху различни ключови компоненти, така и по структурата и архитектурата на автомобилите. Продуктите от това партньорство ще се продават в множество страни.

Сътрудничеството между GM и LG, което започна с това, че LG стана доставчик на клетки за акумулаторния пакет на Chevrolet Volt и Opel Ampera, бе разширено миналата година с работата по създаването на демонстрационни електрически автомобили на базата на Chevrolet Cruze. Тези автомобили бяха използвани като официални превозни средства за срещата на G20 в Сеул, а в момента са предназначени за изпробване на пазара с цел получаване на повече информация относно неговия капацитет и изисквания.“Това е стратегическо развитие за LG и ние напълно подкрепяме целта на GM да стане лидер на индустрията за електрифициране на автомобила,“ заяви Juno Cho, Президент и СЕО на LG Corp.

Ускоряването на процеса на създаване на икономични технологии става по-важно от всякога с обявяването на множество все по-строги норми за емисиите и разхода на гориво в целия свят. Те включват наскоро сключеното споразумение, изискващо от корпорациите в САЩ средна икономия на гориво (Corporate Average Fuel Economy – CAFE), 54.5 mpg (23.2 км/л) до края на 2025 моделна година. Електрическите автомобили, които нямат никакви емисии на вредни газове и не изискват гориво, се очаква да играят основна роля в постигането на целите на CAFE.Времето за лансиране на първите автомобили-продукт на това партньорство ще бъде обявено малко преди неговата готовност за пазара. Споразумението не включва размяна на акции между двете компании.

money.bg