Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

До 16 септември фирмите могат да кандидатстват за еврофинансиране на проекти

До 16 септември предприемачи могат да кандидатстват с проектни предложения за инвестиции в производството на енергия от биомаса по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. Това съобщи Диана Трифонова, експерт от Дирекция „Развитие на селските райони” в Министерство на земеделието и храните на дискусия със земеделски производители и преработватели в Шумен.

Този тип инвестиционни предложения се финансират по мярка 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти” от ПРСР. Кандидатите по тази мярка могат да получат европейски субсидии и за дейности, свързани с преработка и/или маркетинг на земеделски продукти, включително, млечни, месни и пчелни продукти, зърнени, технически и медицински култури, расителни и животински масла и мазнини, плодове и зеленчуци, фуражи, гроздова мъст, вино и оцет.

В рамките на дискусията за Програмата за развитие на селските райони в Шумен бяха представени различни възможности за финансиране на млекопреработвателни предприятия, мелници, фуражни предприятия и предприятия за производство на слънчогледово олио със средства от европейския бюджет. Проведената среща с предприемачи от Област Шумен бе част от Кампанията „Дни на отворените врати” по ПРСР 2007-2013 г. на МЗХ, в която участват експерти и от Националната служба за съвети в земеделието.

barometar.net