Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Започва публикуването на бюлетин за програмите за териториално сътрудничество

В началото на септември т.г. ще излезе първият брой на бюлетин, посветен на програмите за териториално сътрудничество (ТГС), съфинансирани от Европейския фонд за териториално сътрудничество, Инструмента за предприсъединителна помощ и Европейския инструмент за добросъседство и партньорство. Бюлетинът ще представя актуална информация за напредъка по програмите, за отговорните институции и звена при изпълнението им, както и за основните проблеми и възможните решения на проектно ниво.

Първият брой ще запознае читателите със стартирането на договорите по програмите за ТГС, предстоящото обучение на контрольори по тях и новите покани за проектни предложения. Той ще съдържа информация за предстоящото сключване на договори за съфинансиране по Съвместна оперативна програма “Черноморски басейн” и за изпълнението на проекти по програмите за сътрудничество между България -Турция и България – Сърбия.

Бюлетинът се подготвя и издава от Главна дирекция “Управление на териториалното сътрудничество” (ГД “УТС”) на МРРБ. Първоначално ще излиза на всеки два месеца, а при интерес от заинтересованите страни, ще се подготвя всеки месец.Изданието ще се публикува на страницата на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в рубриката “Полезна информация”. Експертите от ГД “УТС” ще разчитат на  мнения, препоръки и предложения за темите и съдържанието на бюлетина, които могат да се правят на електронен адрес: bulletintcm@mrrb.government.bg.

barometar.net