Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Да приготвим децата за училище

Септември е почти пред нас и децата скоро ще се върнат на училище. Време е да приберем джапанките и да приготвим детето си за новата учебна година. Преходът от лятната ваканция към ходенето на училище често е труден за децата – а и за родителите! Ето няколко съвета, които ще ни помогнат да вкараме семейството си обратно в релси за 15-и септември.

Кажете „сбогом” на лятото
Чудесен начин за това е да планирате нещо специално за семейството си преди започването на училищните занимания и да отпразнувате края на лятото. Нека изпратим топлите дни по позитивен начин преди да започне новата учебна година.

Набавете необходимото за училище
Изчистете непотребните неща от бюрото на детето си, изперете раницата му и купете всички необходими училищни принадлежности. Уверете се, че годишните прегледи и имунизации са направени и документите за училище са изрядни.

Измислете задачки за упражнение
Време е да изчистите и праха от мозъците на децата. Приготвяте италианска храна за вечеря? Накарайте детето да изчисли хранителната стойност на това, което е в чинията му, да спелува имената на ястията , да ви разкаже какво помни за Римската империя или да назове няколко големи града в Италия. Правете такива кратки упражнения с децата си всеки ден, за да загреят за училище.

Навлизане в рутината
Започнете да правите постепенен преход от безгрижните летни дни към взискателността на академичния график. Пращайте децата по леглата 15 минути по-рано всяка вечер и ги събуждайте приблизително по времето, когато трябва да се става за училище. Този преход трябва да се случи и в кухнята. Започнете отново да приготвяте здравословна закуска, сервирайте обяда по едно и също време и вечеряйте по-рано. Регулирането на вътрешните часовници на членовете на семейството ще улесни прехода към новата учебна година и за децата, и за вас самите.

tia.bg