Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Измислиха алтернатива на солариума

Учени от университета в Манчестър измислиха по-здравословна алтернатива на солариума. Имплантът е с размерите на оризово зърно, който осигурява бронзов тен в продължение на 90 дни, пише австралийският в. „Ейдж“. Новото откритие е добре дошло за противниците на солариумите. Поставена под кожата, капсулата стимулира производството на меланин – естественият пигмент, който определя загара на кожата и нивата на абсорбираната ултравиолетова радиация.

Според дерматоложката проф. Лесли Роудс, ръководителка на разработката, новият имплант не дава опасни странични ефекти и човек може да получи приятен загар, докато си стои вкъщи. Но все още са необходими допълнителни проучвания, за да се види дългосрочното въздействие на капсулите, преди да бъдат пуснати на пазара.

Разработката се финансира от фирмата Clinuvel, а търговската марка на подкожния имплант е Scenesse. Той може да помогне на милиони хора с кожни проблеми, както и на пациентите, претърпели присаждане на органи.Обикновено те взимат лекарства срещу отхвърлянето на трансплантите, които ги излагат на риск от рак на кожата.

standartnews.com