Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Продукти, изобретени случайно

Кое е общото между микровълновата фурна и виаграта? Това, че и двете са изобретени, докато откривателите им са работили над нещо съвсем друго. Вижте някои от най-обичаните продукти, които са били изобретени случайно:

Бисквитите с шоколадови парченца

Собственичката на странноприемница в Масачузетс Рут Уейкфийлд правила бисквити с шоколад за гостите си. Тя обаче не уцелила съвсем точно рецептата и шоколадът не се разтопил, а останал на парченца вътре в сладкишите. Гостите се влюбили в бисквитите, които нарекли chocolate-chip cookies.

Микровълновата фурна

През 1945 г., Пърси Спенсър, инженер от Raytheon, осъзнал, че шоколадът в джоба му се е разтопил от магнетичното поле, с което той работил по военен проект. Той разбрал, че това се дължи на вълните радиация. Той доразвил изобретението и така се появила първата микровълнова фурна, която била висока 1.5 метра.

Фойерверките

Счита се, че фойерверките са се появили в Китай преди около 2 000 години, когато готвач без да иска смесил въглен, сяра и селитра. По онова време и трите неща често се срещали в кухните.

Сапун Ivory soap

Ivory soap е сапун на марката Procter and Gamble, който е известен с това, че е лек и се нови върху водата. Той е много популярен, а е изобретен по погрешка през 1879 г. Един работник забравил да изключи миксера за сапун и сместа се напълнила с много повече въздух, отколкото трябвало. Тъй като се притеснил, че може да му се карат, той не казал нищо на никого и така, дефектната смес била опакована като сапун и продадена.Скоро клиентите в цялата страна започнали да питат в магазините за сапун, от „онзи, който се носи върху водата“. Така грешката била разкрита, а компанията започнала нарочно да прави от този вид сапун.

Viagra

Синьото хапче е изобретено от Pfizer. Учените на компанията работели върху лекарство за сърце, но установили, че хапчето праща много кръв на друго място…

Чипс

През 1853 г. готвачът Джордж Крум се ядосал над клиент, който върнал два пъти пържени картофи, защото били прекалено дебели. За отмъщение той ги нарязал тънко, като обелки, поръсил ги със сол и ги изпържил. За негова изненада новият продукт станал хит.

Кафе

Според легендата свойството на кафето било открито, когато пастир в Етиопия забелязал, че козите започват да се държат „странно“ след като ядат от плодовете на кафения храст. Той ги провал и се убедил, че водят до промяна я настроението.Занесъл малко от тях на местния имам, който решил, че най-подходящият начин за консумацията им е като ги вари.

profit.bg