Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Правилата на успеха

Успехът е нещо толкова индивидуално, колкото индивидуални са хората. Разбира се, има някои определени неща, към които всички се стремим и които ни превръщат в общесто, в модерно стадо, което винаги се нуждае от лидери.  Лидерството. Несъмнено един от най-желаните аспекти на успеха, но не всеки става за лидер. „Как да стана лидер?“. Има толкова много книги и блогове за самопомощ на тази тема, колкото има и такива на темите “Как да открия идеалната си половинка?“,“Излекувай сърцето си“ или „Съществува ли любовта?“.

Изглежда така, сякаш НАИСТИНА всички искаме едни и същи неща под една или друга форма, и когато нещо в живота на търсещия индивид липсва или просто не работи, той насочва цялата си енергия към следващото в списъка си.Но както има романтични души, така има и истински, върли кариеристи, които просто не могат да имат семейство, колкото и да си мислят, че искат.

Следните правила не са нито за едните, нито за другите. Те са общочовешки, колкото общочовешко е желанието за успех под една или друга форма.Ще се изненадате в колко много сфери на живота може да ги приложите и колко достоверни са те. Дори и да звучат клиширано…

Не си първият

В това толкова динамично време на светкавично развиващи се технологии има много малко хора, които могат да се нарекат “откриватели“, “основатели“, “родители“ на дадена идея. Безброй много хора работят върху собствени проекти, така че не се отчайвай, ако някой вече те е изпреварил.

Винаги ще се намери някой по-добър от теб

Независимо от това колко квалифициран си, някъде по света винаги ще има някой по-добър от теб. Изненадващо е, като осъзнаеш каква част от времето си пилееш в подобни мисли. Освободи се от тях.

Успехът не е частен клуб за избрани

Дори и професорите ти да са се опитали да набият подобна мисъл в главата ти, това не означава, че тя е вярна. По-скоро те самите са осъзнали, че тяхното време отминава и не им се иска да отстъпят позициите си. Част от успеха е да знаеш кога да го споделиш.

Не можеш да спечелиш точки, ако нямаш врата, в която да се целиш

Как очакваш да успееш, ако не знаеш какво точно искаш? Послушай себе си и забрави за всички останали. Какво точно искаш да направиш с живота си?

Всяко начало изисква много енергия

Много повече енергия е необходима, за да започнеш нещо, отколкото за да спреш. Този закон важи не само във физиката, но и в “обикновения“ живот.

Мисли положително за себе си

Никога не се оставяй на самосъжалението или на други негативни емоции. Не забравяй, че останалите те виждат по начина, по който и ти самият се виждаш.

Слушай инстинктите си

За тях сме говорили и друг път. Сега само ще добавим, че ако това, което правиш, не радва теб самия, няма да зарадва никой друг.

Показвай работата си

И буквално, и преносно. Ако искаш да те забележат, трябва да знаеш как да се покажеш. Повечето хора са доста мързеливи, така че, подобно на галерист, открий най-добрия начин да подредиш резултатите си, за да могат те да впечатлят този, който трябва.

Записвай контактите си, събирай визитки

Този момент е много, много важен. Не искаш да изгубиш контактите си при евентуално напускане/уволнение? Много просто – вместо да ги складираш в служебната си поща (до която при всички положения ще изгубиш достъп), записвай ги в тефтер, като в доброто старо време.

Времето е ценно, не го пилей

Човек може и да си мисли, че живее вечно, но нека си припомним думите на Далай Лама: „…той (човекът) не живее нито в настоящето, нито в бъдещето; живее сякаш никога няма да умре и после умира, след като всъщност изобщо не е живял.“ Точка.

Никога не си губи времето с неплатени стажове

Това важи с особена сила за собствената ни страна. Месеците, прекарани в същинска работа, без да бъдат заплатени, ще са от полза само на този, който не ти е платил. На друго място ще получиш по-добро отношение. Може би звучи сурово, но за колко случаи на “уволнени“ стажанти след изтичане на изпитателния срок си чувал?

Бъди търпелив

Местата, за които си кандидатствал след стажа си, те отхвърлят? Потърси други, или просто обърни внимание на тези, които системно пренебрегваш/си пренебрегнал.

Задавай въпроси

Не само на себе си, но и на другите, на тези, от които можеш да научиш нещо. Странно е колко малко знаем всъщност…

Търси предизвикателства и възможности

И не се срамувай да питаш. Ако искаш да участваш в даден чужд проект, ти си този, който трябва да направи първата крачка.

tialoto.bg