Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

ЕС ни дава 22 задачи за Шенген

България ще получи опустошителен доклад от Еврокомисията за огромни дефицити в борбата й с корупцията и престъпността. Същото чака и Румъния. Това твърди германската преса, която се е добрала до предварителни откъси от доклада. Негативната оценка ще се даде точно преди срещата на ЕС през октомври, на която трябва да се вземе окончателно решение за членството на двете страни в Шенген. Неофициално продължава все още сериозната борба между защитниците на София, които настояват поне да се отворят първо летищата.

Това обещаха и депутати от ХДС преди няколко месеца на среща с вътрешния министър Цветан Цветанов в Берлин. Той вероятно е бил предупреден, че ще ни се даде и нещо като каталог с точки, които трябва да се изпълнят, за да има пълно членство. По предварителна информация точките са 22. За Румъния е подготвен такъв каталог с 16 точки.

Вътрешнополитическият експерт от ХДС Клеменс Бинингер предупреждава, че е рано да се отварят сухопътните граници на България и Румъния и това трябва да стане не на базата на обещания, а след конкретни постижения. Нищо не пречело за отваряне на въздушните и морските граници.България обаче вече представи подробно описание на защитата на границите си, която е по-модерна от тази на голяма част от другите членки.

24chasa.bg