Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Рейтингът на Барак Обама падна до нови най-ниски нива

Общественият песимизъм за посоката на развитие на САЩ е достигнал пик за последните 30 години, заличавайки обнадеждеността, последвала встъпването в длъжност на Барак Обама и сваляйки рейтинга на президента до нови рекордно ниски нива, сочат данните от ново социологическо проучване, поръчано от „Вашингтон пост“, съобщава „Фокус“.

Повече от 60% от анкетираните са заявили, че не одобряват начина, по който президентът се справя с икономиката и стагниралия пазар на труда. Едва 43% от американците одобряват общата дейност на президента, което е ново най-ниско ниво, а 53% имат негативно отношение, което е нов исторически пик.В опит да даде импулс на кампанията си за изборите през 2012 г., Обама посети Детройт в понеделник, в навечерието на предвидената за четвъртиък реч пред Конгреса за плановете му за създаване на работни места.

Необходимостта Барак Обама да действа нараства не само от последните данни за безработицата, оставаща на ниво от 9,1 %, но и от дълбочината на политическата дупка, в която президентът се намира в момента. Дори две трети от хората, които са гласували за Обама смятат, че САЩ се развиват в грешна посока.

Novini.bg