Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Серина Уилямс не разполага с повече място за трофеите си

Носителката на 13 титли от Големия шлем Серина Уилямс върви уверено към своя четвърти трофей от Откритото първенство на САЩ, след като тази нощ американката достигна 1/4-финалите на надпреварата, подчинявайки в два сета бившата номер 1 в света Ана Иванович.Съперничка на Серина в следващата фаза ще бъде рускинята Анастасия Павлюченкова, като по-малката от сестрите Уилямс продължава да бъде смятана за основен фаворит за титлата в Ню Йорк.

В случай, че американката триумфира пред собствена публика на US Open, то това би било и общо 39-а титла в кариерата й до този момент. По този показател Серина остава на трета позиция сред действащите тенисистки, изоставайки единствено от сестра си Винъс (43) и белгийката Ким Клайстерс (41).Това обаче поставя и американката пред нестандартен проблем – според нейните собствени думи, тя вече няма място повече място за трофеи в дома си.

„Вече просто не разполагам с място. Имам нова къща в Лос Анджелис, където си направих стая за караоке, но няма как да слагам подобни неща там. Всекидневната пък ми е пълна с други работи. Няма как да ги оставя и във Флорида, защото там е Винъс. С радост бих продължила да печеля, но всеки път си казваме – „Ох, какво да направя с това сега?“, обясни странния си проблем Серина.

В случай, че Уилямс триумфира на тазгодишния US Open, то титлата ще отбележи и епичното й завръщане след едногодишно отсъствие от корта. Американката нарани крака си след миналогодишната си победа на „Уимбълдън“, а месеци по-късно бе диагностицирана с белодробна емболия, което дори застрашаваше живота й.“Чувствам се истински благословена, че отново съм на корта. Преди няколко месеца изобщо не очаквах, че ще бъда тук“, призна Серина.

Inews.bg