Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Все повече круизи по Дунав

Има засилен интерес към круизните пътувания в долния участък на Дунав до делтата на реката, каза за БТА Катя Стоянова – изпълнителен директор на дружество, осъществяващо речен круизен туризъм. Стоянова отчита тенденция за растеж на международния пасажерски туризъм и увеличаващ се брой на посещенията на пасажерски кораби. Според нея това води до необходимостта от изграждането на съвременен пътнически терминал.Тази година в Русе започва изграждането на мрежа „Туризъм“, която ще работи за превръщането на трансграничния регион България – Румъния в една от най-желаните туристически дестинации в Европа.

Характерни за речния круизен туризъм са ранното резервиране, но компаниите свалят цените, за да привлекат повече пасажери и предлагат last minute оферти.Нараства броят на речните пасажерски кораби и предлаганите дестинации. В българската част на Дунав круизите спират единствено във Видин и Русе. През 2011 година в пристанище Русе се очаква да акостират около 150 круизни кораба, а допреди няколко години броят им е бил под 100.

В разгара на настоящия туристически сезон от дружеството обобщават, че очакват 2011 да е много успешна година.Пазарът на речните круизи се развива динамично и за да е в крак с новите търсения дружеството постоянно реновира корабите си. През 2012 година ще бъде пуснат в експлоатация нов пасажерски кораб „Ариана“, категория 4 звезди. Корабът се строи в корабостроителница в Холандия и ще бъде чартиран от един от най-големите немски туроператори, коментира Катя Стоянова.

dir.bg