Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Астронавтите в НАСА не достигат

В Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) бройката на астронавтите не е достатъчна.Това е изводът от разпространения доклад на неправителствения Национален изследователски съвет. Организацията подготвя анализи и препоръки за американската администрация по въпросите на науката, космоса и иновациите.В доклада се казва, че кадрите са изключително недостатъчно, въпреки прекратяването на програмата за космическите совалки, пише ИТАР-ТАСС.

Както отбелязват наблюдателите, НАСА не разполага с достатъчен брой специалисти, които да реализират програмите ?. На първо място това са хората, които могат и желаят да летят в Космоса.Специалистите са уверени, че НАСА трябва да увеличи щата на астронавтите си, за да постигне ефективност на работата на борда на Международната космическа станция (МКС) и да подготви базата да изследвания на Космоса в бъдещето.Според доклада в момента в НАСА има едва 60 астронавти. За сравнение към 2011 година тяхната бройка е била 149.

При тази ситуация, предупреждават експертите от Съвета, в космическата агенция могат да възникнат проблеми при ротацията на членовете на постоянния екипаж на МКС, особено ако възникнат и допълнителни проблеми със здравословното състояние или травми на членовете на постоянния екипаж или на тези, които трябва да отпътуват за космоса.iNews припомня, че програмата на НАСА за совалките просъществува повече от 30 години, като финалът беше поставен от успешния последен полет на „Атлантис“, която се завърна на Земята на 21 юли.В момента в НАСА тече преобразуване с цел да се привлече частния сектор в космическите разработки.От НАСА вече разрешиха на компанията SpaceX да извърши изстрелването на капсулата Dragon на 30 ноември. Dragon трябва да акостирана на МКС.

inews.bg