Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Сливането между Volskwagen и Porsche се отлага

Сливането на две от германските автомобилни икони в лицето на Volkswagen и Porsche няма да бъде завършено през тази година, както беше предвидено по план, предаде Local.de.Причината за забавянето са съдебни искове срещу Porsche в Германия и САЩ. Исковете касаят обвинения за пазарна манипулация от страна на Porsche.“Независимо от всичко и VW, и Porsche остават фокусирани върху формирането на интегрирана автомобилна група“, се казва в официално съобщение на Volkswagen.

Сагата между Volskwagen и Porsche започна през октомври 2008 година, когато от Porsche шокираха пазарите, като обявиха, че вече притежават 75% от VW. Офанзивата на Porsche обаче беше спряна от финансовата криза, след като се оказа, че компанията има дълг от 9 млрд. евро покрай опита си да купи VW. В крайна сметка се оказа, че Volkswagen трябва да спасява Porsche.

Цялата операция обаче доведе до вълна от съдебни искове срещу Porsche от страна на инвеститори, които твърдят, че производителят на спортни автомобили нарочно ги е заблудил с информацията за поглъщане на Volkswagen, след като всъщност се случва обратното.През първите шест месеца на тази година VW отчете 6,2 млрд. евро печалба.

inews.bg