Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Гръцкият кабинет обсъжда мерки за намаляване на дефицита

Гръцкият премиер Георгиос Папандреу ръководи заседание на кабинета в Солун днес, един ден, след като в годишната си реч за състоянието на икономиката обеща, че Гърция ще изпълни амбициозните цели за намаляване на дефицита, независимо от задълбочаващата се рецесия тази година, предаде Асошиейтед прес.

Гръцките медии съобщават, че правителството обсъжда допълнителни мерки, включително нови данъци, за да изпълни целите по дефицита за 2011 г., договорени с гръцките кредитори, допълва БТА. Според медиите Гърция ще приеме допълнителни мерки за икономии на стойност до 2,5 млрд. евро, предаде ДПА.

Най-новите мерки включват допълнителни данъци върху собствеността, данъци върху депозитите, вложени в банки в чужбина, както и допълнителни такси върху цигарите и алкохола. Папандреу трябваше да даде пресконференция в 13 ч., но тя бе отложена за неопределено време.

Полицията заяви, че девет полицаи и десет протестиращи са били ранени по време на насилствените сблъсъци вчера. Над 25 000 души, сред които таксиметрови шофьори и спортни фенове, участваха във вълната протести срещу мерките за икономии и нарастващата безработица.

inews.bg