Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

5000 български полицаи се обучават електронно на шенгенското законодателство

5000 български полицаи се обучават електронно на шенгенското законодателство, каза пред журналисти заместник-вътрешният министър Димитър Георгиев, който участва в международна конференция „Сигурност – ключът към бъдещето на Европа”, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Събитието се провежда в резиденция „Бояна” и на него участват много синдикални лидери от европейски страни, представители на Европейския парламент и др.

„Три са основните фактори, които имат отношение за присъединяването на една държава към Шенген. Първото е – да се хармонизира законодателството, второто и най-важно – обучението на състава, за да може дой да работи. Третото е да се изпълнява всичко, което е свързано с прилагане на шенгенското законодателство, заедно с компенсаторните мерки, както се изпълняват тези мерки в рамките на останалите държави”, каза зам.-министърът.

Според него обучението на служителите е много важно. „Затова за първи път като държава-членка на ЕС ние направихме обучение, което не беше правено до момента, с помощта на европейския полицейски колеж. Става дума за платформа и възможност за електронно обучение. Разработихме модули, които обхващат цялото шенгенско законодателство, практически казуси, които могат да бъдат обект на изучаване и всички тези модули. Под формата на презентации са качени на този електронен формат за обучение. 5000 служители имат акаунти за достъп до системата”, каза зам.-министърът.Този електронен вариант дава възможност за допълнително обучение и на работното място, и в къщи чрез достъп до системата в реално време.

focus-news.net