Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Учени разбраха на какво се дължат хранителните алергии

С хората, които поглъщат по-малко количество омега-3 мастни киселини, може да се обясни нарасналата честота на хранителните алергии, заявиха френски учени, цитирани от ЮПИ.Омега-3 мастни киселини се съдържат в сьомгата, рибата тон, орехите, тиквените семки. Изследването е извършено със свине. Учените установили, че ако хранителният режим на майката включва определена група полиненаситени мастни киселини, като тези в рибата или ореховото масло, развитието на червата на бебето е различно.

Смята се, че мастните киселини подобряват реакцията на чревните имунни клетки към бактериите и чуждите вещества, намалявайки вероятността бебето да страда от алергии.Д-р Гаел Будри от френския Национален институт за агрономически изследвания в Рен и колегите й заявиха, че добавки, съдържащи полиненаситени мастни киселини, в хранителния режим на майката правят червата на бебето й по-пропускливи. Това позволява на бактериите и чуждите вещества да проникнат по-лесно в кръвоносната система.

„Тогава те отключват имунния отговор и производството на антитела в организма на бебето, поясни Будри. В резултат имунната му система може да се развие по-бързо, което води до подобряване на имунния отговор и до по-малък риск от алергии. Други изследвания показаха, че риба или орехово масло в диетата на майката може да направи бебето й по-умно. Констатирахме, че подобни добавки ускоряват също развитието на силна имунна система, което позволява да се предотвратят хранителни алергии.“ Резултатите от изследването са публикувани в Journal of Physiology.

actualno.com