Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 21.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Продажбата на ипотекирани жилища у нас се увеличава

Изплащането на жилищни заеми се оказва все по-трудна задача за много кредитополучатели през последните две години, което доведе до ръст на продажбите на ипотекираните жилища.Това показва анализ на агенция за недвижими имоти за летния период на тази година, получен днес в БТА.Според агенцията продажбата днес е по-изгодният ход за онези, които не могат да погасяват кредита си.

„Продавачите с финансови затруднения се увеличиха с над 20% през последните няколко месеца“, разказва Георги Павлов, изпълнителен директор на компанията.В момента политиката на банките е да не бъдат агресивни със своите длъжници, което обаче води до натрупване на лихви, сочат в изследването си специалистите на агенцията.

Основната опасност за задлъжнелите към банките е вероятността жилището им да отиде на публичен търг. В този случай имотът може да бъде продаден на цена с над 60 на сто по-ниска от тази, за която е купен.Освен това публичната продан е бавна процедура и носи след себе си редица допълнителни такси и разходи.

Inews.bg