Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Ако сте решила да сключите брак

Знаете ли причината, поради която се разпадат значителна част от браковете? Партньорите просто не са обсъдили важни въпроси, преди да встъпят в брак. Ако не искате да повтаряте техните грешки, изучете темите, които трябва задължително да повдигнете по време на сериозен разговор с вашия бъдещ съпруг.

Тема №1: Причина за женитбата.

Отговорът „защото обичам” в този случай не се приема, защото вие трябва да се доберете до другите важни мотиви за встъпване в брак. Те са основата за разбиране на основните потребности на партньорите. Нека всеки от вас да състави списък с няколко точки: защо иска да се ожени/омъжи. Отговорите могат да бъдат и „защото искам дете”, „защото това го изисква моята религия”, “защото само бракът може да осигури безопасни отношения” и т.н.

След това си сверете написаното. Обърнете внимание на общото и различното. Ако се почувствате дискомфортно и се разстроите, това е сигнал, че трябва да поговорите сериозно и да се опитате да намерите компромис между вашите потребности.

Тема №2: Модел на семейството.

Всеки един от вас трябва да си помисли отношенията на кои семейства са ви повлияли. Това могат да бъдат родители, чичовци и лели, приятели и т.н. Съставете списък на тези двойки и си задайте въпроса: какво искам да заимствам от тези семейства? А какво – да избегна?

Много важно в брака е подсъзнателно да се копира поведението на другите семейства. Постарайте се да обсъждате заедно с партньора модела на семейството, който ви устройва и двамата. При това не забравяйте за такива важни неща като:
– свободното време: Как ще го прекарвате – заедно или поотделно?
– общуването с родители и приятели: Колко тясно и колко често?
– кавгите: Колко често те са допустими?

Тема №3: Вашите очаквания.

Нека всеки от вас да състави приблизителен модел на това как ще протича вашия ден – т.е. съвместният ви живот. И двамата ли ще работите или някой от вас ще се посвети на семейството и възпитанието на децата? Кой ще се занимава с разпределението на бюджета и какъв ще бъде този бюджет: общ или отделен? Всички тези въпроси вие трябва да обсъдите преди да сте встъпили в брак. И ако по време на обсъждането възникнат разногласия, веднага трябва да ги разрешите.

Не пренебрегвайте нито една от трите теми – всяка от тях е важна по свой начин за запазването на вашия бъдещ брак. Постарайте се да постигнете разбирателство по всички въпроси – тогава вие можете да бъдете напълно уверени, че сте направили всичко възможно, за да създадете семейството, за което сте мечтали.

tia.bg