Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Киркоров дава пари на руснаци да се върнат от България

Популярният певец Филип Киркоров ще помогне на група руски туристи, блокирани в Бургас, да се върнат в родината си, като заплати самолетните им билети.Осем души, сред които малко дете, вече шесто денонощие са заложници на авиокомпанията, пише Life.ru.„Живеехме в хотела, в който ни настани туроператорът, като в заточение. Не можехме дори да излезем, защото очаквахме информация“, разказа Юлия, която е била на почивка в България със семейството си.„Когато разбрахме, че имаме шанс да се върнем у дома, започнахме да плачем от щастие“, казва жената.

Тези хора от Санкт Петербург си били изхарчили парите и не можели сами да си купят билети за у дома.Докато недобросъвестната авиокомпания не може да отговори еднозначно на хората, Филип Киркоров веднага превел пари на закъсалите туристи, пише Life.ru.„Хората са отишли на почивка, а сега трябва да се мъчат. Много съжалявам, че такова нещо се случи в родината ми“, казва 44-годишният певец.

Стотици туристи от Русия не можаха навреме да се завърнат след почивката си у нас, след като в края на миналата седмица авиокомпанията Bulgaria Air отказа да изпълнява чартъри на туристическата компания „Алма тур“ към Русия заради неплатени задължения. Все още десетки чакат да излетят от Бургас и Варна.В началото на лятото пък избухна скандал около елитния жилищен комплекс „Емералд“ край Бургас, апартаменти в който са купили много звезди на руския шоубизнес, сред които и Филип Киркоров.Руснаците се оплакаха, че без разрешението им в апартаментите в тяхно отсъствие са били настанявани квартиранти, купените на първа линия имоти се оказали в съседство с новопостроени пречиствателни съоръжения и свинеферма, а в целия комплекс се носи смрад.

dnes.bg