Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Информират електронно родителите за състоянието на децата им в училище

Шестстотин училища в страната ще бъдат снабдени с електронен дневник от началото на новата учебна година. Това е софтуерна система, която спомага за организирането на учебния процес, съобщават създателите й. Дневникът се предоставя безплатно на училищата, които изявят желание, като срещу 1,20 лв. на месец родителите ще бъдат уведомявани ежедневно чрез гласова комуникация, есемес или имейл за състоянието на техните деца в училище.

По три начина ще бъдат информирани родителите за състоянието на децата им в училище, обясни инж. Йордан Йорданов, управител на фирмата, създател на софтуера. По думите му 85 на сто от родителите и 90 на сто от учителите са на мнение, че електронният дневник ще повиши успеха на учениците, ще подобри тяхната дисциплина и ще промени към положително обществените нагласи за българското образование.

„В пакета са включени три канала за уведомяване. Първото е гласово уведомяване със синтезиран компютърен глас, 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата. Родителите могат да се обадят на единен телефонен номер, на който да получат тази гласова информация за децата си. Паралелно с това е предвидена и активна страна на електронния дневник. Когато има някакво събитие, той се активира и изпраща есемес на родителя със събитието, което е настъпило, ако родителят желае това. Предвиден е и трети канал – по имейл – чрез него ще се пращат по-обстойни по обем информации“, обясни инж. Йорданов.

Той допълни, че все още 15 на сто от родителите са против този софтуер, тъй като предпочитат личния контакт с учителите и същевременно вярват на своите деца. До момента 600 училища в страната са подали заявка за включване в системата, като ангажиментът за ежедневното актуализиране на информацията е на учителите във всяко от тях.Повече информация за електронната система родителите могат да получат в съответните училища, в които учат техните деца.

dariknews.bg