Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Създават еврейска версия на Facebook

Най-голямата социална мрежа в света Facebook ще си има и „кашер“ версия – Faceglat. Тя ще бъде предназначена за най-религиозните евреи и ще е съобразена с с религиозните предписания на Тората. Новата социална мрежа се разработва от 25-годишния Яков Суиза, а името и е съчетание от Facebook и „glat“ – най-високият стандарт на „кашер“ за парче месо.

Според съждателят и този вариант е много „по-чист“ от популярната социална мрежа, като плътно се придържа към ценностите на юдаизма. Във Faceglat още при регистрацията се отделят женските от мъжките профили. Личните снимки и информация остават скрити за представителите на противоположния пол. Също така системата блокира неприличните реклами и стриктно съблюдава политика на изхвърляне на юзъри, които нарушават нормите на благочестивото поведение.

„Хората, които вярват в Бога и имат отношение към правилното възпитание на децата си, трябва незабавно да напуснат Facebook и да се присъединят към Faceglat“, съветва израелският програмист. Суиза заяви, че лично той познавал куп хора, чиито живот страхотно се променил в отрицателна посока, след като се пристрастили към Facebook“, коментира Суиза.

Livebiz.bg