Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Кои са най-големите пазари на автомобили в света?

Световната автомобилна индустрия премина важна граница през миналата година, когато броят на автомобилите по пътищата надвиши 1 милиард. Тази година въпреки икономическото забавяне продажбите на леки коли нараснаха с 5 на сто само през първото полугодие, показват данни на Scotiabank.Статистиката сочи, че продажбите на коли в развитите икономики се забавят на фона на резкия ръст на автомобилните пазари в развиващия се свят. Руският пазар, например, отбеляза растеж от 27 процента през юли на годишна база, посочва CNBC.

Тази поляризация промени и картината на десетте най-големи автомобилни пазара в света, отбелязва изданието. Големите автомобилни нации губят позициите си в класацията, а други държави влизат в нея.Големите играчи в автомобилната индустрия се опитват да се възползват от ситуацията, като отварят заводи в развиващите се икономики. Те пренасочват производството си към по-евтини и по-малки автомобили, за да отговорят на нарасналото търсене на новите потребители.

Въздигането на новите “автомобилни нации” премоделира изцяло индустрията и брандовете. Индийската Tata Motors вече е собственик на Jaguar Land Rover, а китайската Geely – на Volvo. Китайските и индийските марки автомобили пък се продават добре дори на далечни пазари като бразилския.Вижте кои са десетте най-големи автомобилни пазари в света. Прогнозата е базирана на очакванията за продажбите през 2011 г. на консултантската компания J. D. Power and Associates.

dnes.bg