Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

И Синята Коалиция обяви листата си за кандидат- общински съветници във Варна

Водач на листата за общински  съветници на Синята Коалиция е кандидат- кметът Николай Недков. В момента той  е заместник председател на Надзорния съвет на к.к.”Златни пясъци”.  На второ място е представителят на ДСБ д-р Ивайло Митковски, който зад гърба си има 3 мандата в Общински съвет Варна. След д-р Митковски се нарежда  инженер Желез Железов от СДС, който в момента работи в „Стил импекс”. Под номер четвърти   в листата е поставен Валентин Станев, също от СДС. Той е координатор в „Пазари” ЕАД. Любомир Роев заема пето място, той е на 47 години, завършил е специалност „Психология”, а в момента е регионален координатор на ДСБ – Варна.  Следващият кандидат за общински съветник е Юрий Колев от СДС, семестриално е завършил „Право”, в момента е  мениджър по бизнес развитие във фирма „Иммогест инк”. Председателят на ДСБ – Варна проф. Димитър Камбуров заема 7-мо място в обявената листа. На следващите две места са Антон Чанев от СДС и Васко Василев от ДСБ.  Под номер 10 е поставена Павлина Манолова- Борисова от СДС на 41 години с икономическо образование, която е мениджър в частна фирма. Заместник –кметът на район Одесос Емилия Христова заема единадесето място в листата за общински съветници. Следващите три места са определени за  Минко Дочев, Мария Ангелова, юрист-консулт в банка Пиреус и Албена Жекова Йорданова от СДС, която е председател на Женския съюз на СДС.

От пресконференцията на Синята коалиция стана ясно, че листата за общински съветници е от 37 кандидати, от които 22  са от ДСБ, а 15 от СДС. Кандидатът за кмет Николай Недков постави и основните акценти на предизборната кампания. Той посочи, че неговият екип ще работи за една позитивна политическа кампания. За свои приоритети Николай Недков посочи хармонизирането на пътната инфраструктура, където да се избегне противоречието между център и предградия. За него е важно да се предотврати  постоянното застрояване със скъпи имоти на фона на евтина и разрушаващата се пътна настилка. Като следващи акценти той посочи необходимостта от по-добре функционираща общинска администрация, както и привличане на повече инвестиционни фирми в град  Варна.

Д-р Митковски също се включи с коментар в пресконференцията като заяви, че най-големите политически опоненти на  Синята Коалиция  са ГЕРБ и БСП. Ивайло Митковски заяви, че за тях е важно да се вкарат достатъчен брой общински съветници, за да се спрат  ставащите безобразия в Общински съвет Варна. Той допълни още, че трябва да се прекрати практиката за изготвяне на дребни сделки, които носят само търговска  изгода.

barometar.net

Деница Герчева