Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

ЕС харчи 30 млн. евро за офиси, ползвани 1 ден на седмица

ЕС ще похарчи 30 млн. евро за подобрения и разширяване на офисите на Европейския парламент в Страсбург, пише The Telegraph.Обновените и разширени офиси ще бъдат използвани само по време на 11-те пленарни сесии на Европейския парламент годишно, всяка от които продължава по четири дни. Наличието на второ седалище на Европейския парламент в Страсбург е странен момент в Европейската конституция, според която 736-те евродепутати и хилядите техни подчинени трябва да бъдат превозвани всеки месец от Брюксел до Франция, където парламентът провежда ежемесечните си пленарни заседания.

Седмица по-късно те биват връщани обратно на цена от 234 млн. долара годишно. Това означава, че офисите на Европейския парламент в Страсбург обикновено не се използват в шест от всеки седем дни.Почти един път на месец, всеки месец, 25 камиона напускат Брюксел, за да пропътуват близо 350-те км до Страсбург. Те превозват огромно количество офис документи на евродепутати, служебни лица и преводачи.

По конфиденциални предложения, обсъдени през тази седмица от администрацията на парламента, сграда, която е собственост на Съвета на Европа, ще бъде закупена и обновена на стойност близо 16 млн. евро.Обновяването на настоящите офиси пък ще бъде на стойност 14 млн. евро, с което ще бъде увеличена големината на личните офиси на евродепутатите и ще се направят 371 нови работни пространства за техните асистенти. Сградите, които ще се обновяват, са закупени преди 5 години на цена от над 530 млн. евро и стоят празни 9 месеца в годината.

Франция блокира всякакви опити тези ежемесечни пътувания да Страсбург да бъдат премахнати.Според страната наличието на седалище на Европейския парламент в Страсбург представлява сдобряването на Франция и Германия след Втората световна война.

Profit.bg