Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 09.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Дилма Русеф пристига тази вечер

Тази вечер в България пристига президентът на Бразилия Дилма Русеф. Бразилката с български корен идва на официално  посещение по покана на президента Георги Първанов. Това е първа визита на бразилски държавен глава у нас от възстановяването на дипломатическите отношения между България и Бразилия, чиято 50-годишнина се навършва тази година. В сряда Русеф ще се срещне с президента Първанов, с премиера Бойко Борисов и с председателя на парламента Цецка Цачева. На 6 октомври ще посети Велико Търново и Габрово, където е роден и живял баща й – Петър Русев.

Във връзка с посещението на Дилма Русеф от днес до 6 октомври, четвъртък, се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства от 13,00 часа на 4 октомври до отпътуването на делегацията на 6 октомври на паркингите пред столичния хотел „Шератон София Хотел Балкан“; от 7,00 до 10,30 часа на 5 октомври на ул.”Оборище” между ул.”Г.С. Раковски” и ул.”Дунав”, като се закрива базара за художествени произведения; от 7,00 часа на 5 октомври до приключване на визитата на бул.”Джеймс Баучер” между бул.”Черни връх” и изхода на „Кемпински хотел Зографски”.

От 9,00 до 10,30 часа на 5 октомври се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул.”Оборище” между ул.”Г.С.Раковски” и ул.”Дунав”. За посочените време и места се закриват паркинг „синя зона“ и „служебен абонамент“.

standartnews.bg