Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

В Европа все повече повишават качеството на средното образование

В Европа и най-вече в Германия тенденцията е да се повишава качеството на средното образование. Това заяви Ивайло Иванов прокурист в агенция „Булгарреклама“ по време на пресконференция по повод предстaвянето на новото образователно изложение у нас „Дидакта Интернационал“.Редовна практика в някои страни е учениците от средното образование да ходят на практика в реални фирми един или два пъти седмично, каза Ивайло Иванов. Той поясни, че част от мисията на изложението „Дидакта Интернационал“ е да насърчи подобни практики, за да видят реално учениците как стоят нещата в работната среда.

По думите му в момента няма съвпадение между нуждите на бизнеса и образованието. Той препоръча по-профилираните специалности като електроинженер например да излизат с готова професия и да са подготвени директно за пазара на труда.“В Европа отдавна не се произвеждат само академични кадри“, допълни още Ивайло Иванов.Част от тези въпроси ще бъдат дискутирани по време на Международния образователен панаир „Дидакта Интернационал“, който ще се проведе за първи път у нас. На изложението ще участват 25 фирми, от които 70% са чуждестранни. Участниците ще са представители на български, германски, унгарски и австрийски фирми, поясни Ивайло Иванов.

На изложението посетителите ще могат да се запознаят с новите тенденции от сферите ранно предучилищно, училищно и висше образование, ще могат да получат консултации за следдипломна квалификация и всичко необходимо за добрите практики в образованието.Образователният панаир ще бъде микс между конференции и изложения. На него ще присъстват много гост лектори от Германия, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония, Турция и др. Ще има и представители на фирми, които се занимават с мебели и оборудване на детски градини и училища.

Германският съюз „Дидакта“ организира образователни форуми във всички региони на света – от Азия до Латинска Америка, поясни Райн Хард Костлиц, изпълнителен директор на образователния съюз „Дидакта“.След няколко обиколки в региона София е била избрана за ежегоден домакин на образователното събитие, обясни Ивайло Иванов.

Inews.bg