Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Лечението чрез скъпоценни и полускъпоценни камъни

Скъпоценните и полускъпоценните камъни още в Древността са се използвали не само като амулети и талисмани, но и като средство за лечение. Оттогава съществуват мненията, че медта нормализира налягането, среброто повишава имунитета, а седефът притежава силно обезболяващи свойства.Алхимиците и лекарите са добавяли стрити на прах камъни в различни лекарствени съставки. Кралските особи кръв например са употребявали разтворен в оцет бисер.Повечето хороскопи и днес продължават традицията, като предлагат камъните да се използват в зависимост от зодиакалния знак. Но лечебни амулети могат да се избират и според месеца на раждане.

Привържениците на тези алтернативни методи за повлияване на болестите и различни здравословни проблеми твърдят, че:

• Родните през януари се нуждаят от червен гранат или розов кварц, които символизират постоянството, а празнуващите своя рожден ден през февруари – от аметист, камъка на искреността.

• Мартенските деца трябва да притежават аквамарин, а родените през април – диамант – символ на невинността и чистотата (може да бъде заменен с по-евтиния кехлибар).

• Родените през май трябва да носят изумруд, който се смята за символ на любовта и успеха, а тези, които са се появили на бял свят през юни следва да носят едновременно три камъка: малахит, ахат и бисер – всички те притежават ценното свойство да възвръщат изгубеното здраве.

• Рубинът е подходящ за родените през юли, а аквамаринът, сардониксът и хризолитът (наречени “камъни на семейния живот” ) – за родените през август.

• На септемврийските “новородени” се препоръчват сапфирът и лазуритът, които са символ на мъдростта, а на октомврийските – опалът и турмалинът, помагащи за разрешаването на проблемите и трудностите и за лечението на депресията.

• “Тигровото око”, носещо здраве и душевна хармония както и топазът са подходящи за родените през ноември, а цирконият ще донесе материално благополучие на родените през декември.

tia.bg