Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Работодатели искат нов европейски договор

Конфедерациите на работодателите на Франция, Италия и Германия призоваха днес да бъде създаден нов договор, който да може да преодолее „сегашното недоверие в еврозоната“, предаде Франс прес.

„За да могат да бъдат положени основите на благоденстваща и политически силна Европа на 21-и век, ние настояваме пред Европейския съюз да започне работата по нов договор. Договор, който ще бъде нов етап към по-тесен Политически и икономически съюз“, се посочва в заявление на френската Медеф, германската Бе Де И и италианската Конфиндустрия.В декларацията на трите работодателски организации се настоява за солидни държавни финанси, конкурентоспособни икономики, политически ангажимент и една по-силна Европа.

Трите конфедерации призовават и за бързо прилагане на вече вече одобрените мерки от ЕС и подчертават, че въпросът за адекватното капитализиране на банките е условие за разрешаването на сегашната криза.

Новият договор, за който настояват предприемаческите сдружения на трите водещи икономики на Стария континент, трябва най-вече „да преобрази Европейския механизъм за стабилност в независим фонд, който да може да действа според ясни и прозрачни правила“.

Expert.bg