Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Свекървата e вечно виновна

Всяка четвърта жена не понася свекървата си и смята, че тя й се меси във всичко, контролира всичко и е заядлива. Това разкрива проучване на сайта Netmums.com, проведено сред 2000 жени. Почти една трета от жените признават, че заради свекървата си в един момент са се чувствали, като че не са достатъчно добри за партньора си.

Около 35% твърдят, че свекървите им все ги съдят за нещо, а според 32% от жените свекървите се месят там, където не им е работа. Около 24% описват отношенията си със свекървата като лоши или дори ужасни. Много от анкетираните са признали, че цялото семейство са се преместили да живеят на друго място, за да са по-далече от свекървата.Според 5% свекървата е била причината за провала на брака им.

Жените казват, че свекървата си мисли, че знае всичко по-добре, особено ако става дума за майчинството. При това те често са били унижавани пред партньора си и децата. „Жените смятат, че свекървите им ги гледат отвисоко, критикуват родителските им умения и се бъркат в отношенията им с партньора. Те обаче могат да им дадат и голяма подкрепа, особено на младите майки при грижите за децата“, казва съоснователят на Netmums.com Сиобхан Фрийгард. Съвършената свекърва е с младежки дух, независима, великодушна и забавна, знае границата, отвъд която не бива да се намесва, заключават жените.

Типовете свекърва

Има седем типа свекърви в зависимост от степента на намесата им в брака, сочи проучването.Свекървата „аз знам по-добре“ си мисли, че знае всичко, особено за отглеждането на децата. „Бабата юбер алес“ си мисли, че има право на неограничен достъп до къщата. Незаинтересованата – „имам право на свой живот“, свекърва на пръв поглед ни се струва незаинтересована, но няма да пропусне да коментира готвенето на снахата и родителските й умения. Свекървата, която критикува домакинските умения, си мисли и ясно показва, че снахата не може добре да изпере и да изглади, поради което синът й изглежда като скитник.

Изискващата свекърва е постоянно в къщата и постоянно трябва да е център на внимание.Свекървата, която ни вгорчава живота, постоянно се старае да убеди другите, че тя е част от елита и изисканата свекърва, която винаги изглежда добре, дори и когато готви и чисти вкъщи.

Dnes.bg