Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

С. Дянков: Докато аз съм министър чиновниците да не чакат 13-та заплата

Държавните чиновници се разписват върху 12 заплати, не е редно да получават 13-та, каза Дянков, който имал предварителни разговори и с колегата си Цветанов, преди той да „излезе във ваканция“ върху пренасочването на средства от сектор Сигурност към социалните сектори.Няма да има 13-та заплата за държавните чиновници, те се разписват върху 12 заплати, не е редно да получават 13-та и докато аз съм министър, няма да има такава, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

До началото на ноември бюджетът ще е минал през МС и ще е в НС. Тази година било важно да имаме и последните икономически прогнози заради забавянето в Европа, което започвало да се усеща и у нас, каза министърът. Част от средствата за сектор Сигурност ще отидат за култура, наука, спорт, увери той отново. Процентът щял да се уточнява още две седмици. Ако имаме по-добре обучени и здрави деца, по-културни, това повишава сигурността. Дянков имал предварителни разговори и с колегата си Цветанов, преди той да „излезе във ваканция“, буквално изрече той.Няма нужда аз да повтарям, че състоянието в Европа се променя всеки ден; винаги има период на убеждаване, но след доста срещи стигнахме до тази теза; основната насока е тази и има съгласие по нея.

Редно е депутатите сега да са по родните си места и по-близко до избирателите, каза Дянков. В последните дни трибуната на НС се използвала за предизборни речи. Излишно е да се прави кампания от парламента, той не е за това.При възможност на бюджета най-бедните пенсионери може да получат коледни добавки, положението там е по-различно от 13-тата заплата.Ударът в Европа още не е дошъл при нас, констатира Дянков, но увери, че пенсиите няма да се смъкнат като в Португалия. Но когато Германия тръгне надолу и има рецесия, от това страдаме всички, поясни той. Имало балансиран бюджет за септември, но нататък очакванията били други.

frognews.bg