Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Арнолд Шварценегер се вози в бронирания джип на Иво Каменов от групировката ТИМ

Филмовият екшън герой и бивш губернатор на Калифорния Арнолд Шварценегер се вози в България в бронирания джип на Иво Каменов от групировката ТИМ. Това разбра e-vestnik от свои източници, след като сайтът bivol.bg публикува разследване, че хора на ТИМ охраняват Шварценегер.Двама от главните босове на ТИМ Иво Каменов и Марин Митев използват всеки по няколко джипове и лимузини с еднакви цифри, които се различават само по буквите в регистрационния номер.

Джиповете с номера 4400 са на Марин Митев, а с номера 4401 – на Иво Каменов.Шварценегер беше посрещнат на летището с джип “Мерцедес” с номер С 4401 ХА. Както се разбира от разследването на “Бивол”, охраната е поета от фирма на ТИМ.Следва текстът от “Бивол”:Актьорът и бивш политик Арнолд Шварценегер, който е на снимки в София е охраняван от гардове на фирма свързана с ТИМ. На фотоси от посрещането на аерогара София, публикувани в българските медии, ясно се вижда джипът с номер С 4401 XA, регистриран на фирма на варненската групировка. Твърди се, че джипът е брониран до степен 7b, което е рядкост в България.

На друга снимка плътно до Шварценегер стои кикбоксьорът Тодор Тодоров, състезател на СК “ТИМ” и гард във фирмата “Сарк груп”, основана през 2004 г. от Красимир Александров, бивш шеф на охраната на боса Марин Митев. Сега “Сарк груп” е собственост на Росен Няголов, бивш отговорник в ТИМ-СОТ.
ЕООД-то явно печели добре от охранителна дейност, защото през 2007-ма е дало 1,4 милиона лева кредит на свързания с ТИМ “Холдинг Варна” и още 1,2 милиона на “Св.св. Константин и Елена холдинг” при лихва от 1% месечно. Това е записано в публичните отчети на двете дружества.

Охранителната дейност на варненската групировка е разпределена в няколко фирми, като най-известната е ТИМ ЕООД. Тя предлага VIP услуги на територията на България и в чужбина, става ясно от уеб страницата tim.bg.Освен охранителни услуги, ТИМ предлага и обучение за гардове в “ТИМ Секюрити Академи” във Варна, която разполага със свое стрелбище. Там тренират гардовете на “Сарк груп”.Вчера в медиите излезе новината, че на същото стрелбище “Комбат” се е самопрострелял смъртоносно млад мъж на 25 г.

От офиса на студио “Ню Бояна” не отговориха на запитване на “Биволъ” коя точно е фирмата, наета за охрана на звездите, пристигнали в София за снимките на филма Непобедимите и по-конкретно на Арнолд Шварценегер.В дипломатически доклад от София адресиран до Държавния департамент и до ЦРУ от посланик Джеймс Пардю през 2005 г. групировката ТИМ, която сега охранява бившия губернатор на щата Калифорния, е определена като “групировка на организираната престъпност”. “ТИМ се занимава с широк спектър от криминални дейности – изнудване и рекет, заплахи, проституция, залагания, трафик на наркотици, кражби на коли и трафик на крадени автомобили” – пише още Пардю. Според него “ТИМ и дъщерната им бизнес империя са една от най-големите и сериозни икономически грижи на България”.

e-vestnik.bg