Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Британците са най-трудолюбиви в Европа

Британците имат най-дългото работно време в Европа и отделят най-малко време за спане и ядене в сравнение с останалите западни страни, сочи изследване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).Британските служители работят най-малко 50 часа седмично и освен това им се налага да плащат едни от най-високите разходи за наеми и ипотека и пътуват най-дълго до работното си място.

Но картината съвсем не е толкова мрачна, както изглежда на пръв поглед.Оказва се, че британците са едни от най-щастливите хора в света, показва докладът на ОИСР. Организацията, която представлява 34 индустриализирани страни, сравнила колко работници във всяка нейна страна-членка прекарват над 50 часа седмично на работното си място.

Такъв е случаят при 12% от жителите на Острова и по този показател те изостават единствено от Турция, Мексико, Израел, Австралия и Нова Зеландия. За разлика от британците само 8% от германците, 5% от французите, 4% от ирландците и 1% от холандците работят над 50 часа седмично. Поданиците на кралица Елизабет II изпреварват и американците, от които само 10% работят повече от 50 часа на седмица.

Дългото работно време обаче не пречи на британците да се забавляват, те отделят над пет часа на ден за забавление като например срещи с приятели в кръчмата. По този показател те отново са на едно от първите места в ОИСР. Същевременно британците прекарват по 10 часа на ден в ядене и спане, което е едно от най-ниските нива в ОИСР. Французите например заделят за тези дейности по 12 часа дневно.

Освен това се оказва, че 85 на сто от жителите на Острова са по-често весели, отколкото тъжни, което ги превръща в една от най-щастливите нации в Европа. За сравнение само 69% от италианците казват, че са по-често щастливи, отколкото тъжни.Но британците прекарват най-много време в пътуване до работното място – средно по 40 минути, като по този показател са изпреварени само от испанците и италианците. 17% от британците харчат над 40% от доходите си всеки месец за наеми или изплащане на ипотека и тук отново са сред първите в Европа след Дания, Германия и Гърция.

e-vestnik.bg