Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Край с казината по кварталите

Министерският съвет прие нов проектозакон за хазарта, който предвижда окрупняване на изискванията за определения брой игрални машини или игрални маси в казината. На пресконференция министърът на финансите Симеон Дянков оповести, че идеята е игралните зали да излязат от кварталите и да отидат там, където само зрели хора могат да влизат.Проектът е съгласуван с ЕК и всички страни-членки са имали право на въпроси и мнения, отбеляза министърът.

По анализи на комисията от началото на 2010 година, средства от залаганията, които излизат от страната, не са регламентирани и не се облагат с данъци, са между 300 и 700 млн. евро. Министърът припомни, че през 2010 година данъкът за хазарта е 15 на сто и затова може да се очертае голяма сума на годишна база като данъчен приход от облагането на хазарта. Минималният обем на приходите, според Дянков, е между 40 и 50 млн. евро. Очаква се данъците от тази дейност в максималният им обем да бъдат достигнати през 2013 година. Проектът е съгласуван с ЕК и всички страни-членки са имали право на въпроси и мнения, отбеляза министърът.

С новия закон ще се регулират и интернет залаганията, ще се регламентират залаганията чрез телефонни есемеси и чрез телевизионни предавания. Промени в закона за финансово управление предвижда въвеждането на нова длъжност – финансов квестор, като разликата с финансовия инспектор е, че квесторът влиза превантивно, преди нещо да се е случило. Те ще влизат превантивно във финансово нездрави дружества, които ще бъдат в специален списък.

actualno.com