Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Екатерина Михайлова: Николай Недков ще е изненадата на 23 октомври, защото той ще отиде на балотаж

„Издигаме Николай Недков за кмет, защото той е енергичен и отговорен човек, който се е доказал с времето и годините.“ -това каза на пресконференция в предизборния щаб на Синята коалиция във Варна Екатерина Михайлова, като  заяви пред журналисти  подкрепата си  към синия  кандидат. Тя определи Николай Недков  като човек с ясно изградена визия за Варна, който върви напред  и не криволичи,  като в същото време отстоява интересите и принципите си.  Според  нея,  той може да бъде единствената  реална алтернатива на досегашния кмет Йорданов. На пресконференцията кандидатът на Синята коалиция изрази възмущението си от изказванията на Кирил Йорданов, който вчера нарече служителите си „тъпани” и заяви, че са нужни серозни промени в Община Варна. Според Недков това изразява неуважението на градоначалника към неговата  администрация и доказва слуха за договорка между Кирил Йорданов и ГЕРБ за смяна на служители и замяната им с такива, близки на издигащата го политическа партия.

Николай Недков представи и една от идеите си за управление на Варна, като това включва изграждане на интермодален транспортен терминал, който  ще струва 30 млн. лева. Според Недков не е нужно пристанище Варна да се мести, а по-скоро  трябва да се разшири.  Варна  има нужда от интермодален транспортен терминал, който да съчетае 4 вида транспорт – морски, железопътен, авиационен и шосеен. Идеалното място за това е голям общински терен в района на Леспорт. Той е близо до летище, магистрала, жп линии и пристанище. Около него пък ще бъде разположена огромна промишлена зона, която ще даде на Варна хиляди нови работни места. В тази зона стоките не само ще се разтоварват и претранспортират, а и ще придобиват европейски търговски вид.

„Вредна идея“ нарече кандидатът за кмет намерението за концесия на пристанището сега и в този му вид. Като доказателство за тезата си той посочи състоянието на летището, отдадено на една и съща фирма заедно с бургаското. „Как може държавното летище в Пловдив да има 6 редовни линии – до Лондон, до Мюнхен, до Милано на по 30 евро, а ние да летим до София за по 150? Варна стана жертва на частни интереси“, категоричен е Недков.Той коментира и изявленията на опонента си Кирил Йорданов, че администрацията се нуждае от промяна. „Кметът трябва да бъде мотор на администрацията, а във Варна този мотор е спрял и трябва да бъде сменен“, контрира Недков.  Николай Недков изказа мнението си, че Варна би могла да се превърне в стопански център на Югоизточна Европа, ако се работи усърдно и прозрачно в полза на варненци.

В края на пресконференцията Екатерина Михайлова убедително  изказа мнението си, че Николай Недков ще е първата изненада на 23 октомври, защото ще отиде на балотаж и единствен може да събере целия демократичен вот на Варна.

barometar.net

Деница Герчева