Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Сведение за състоянието на Варна и областта

Язовири и реки – няма тревожна информация

Варна – Бяла – пътя е затворен заради паднали дървета и снегонавявания. Изпратени са снегорин от ОПУ-Варна и екип с режачки от община Бяла за разчистване на пътя.

Провадия – с. Чайка – сигнали за паднали дървета. Изпратен е екип с резачки и снегорин за справяне със ситуацията.Аксаково –  трудно е положението, ОПУ – Варна има ангажимент към почистването на пътя за Варна – Добрич в района на „Баир баши”, където има снегонавявания.

Варна – 6 екипа на ГЗ работят по отстраняване на повреди, паднали дървета, клони вследствие на дъжда и бурята. 3 от екипите участват в евакуирането на хора от закъсали автомобили в селата Калиманци, Въглен и Каменар. Пътят за селата Каменар, Кичево и Въглен е затворен Изпратена е високопроходима техника за почистване на пътя от снегонавяване и за изтегляне на закъсалите автомобили.

На ул. „Ружа” №1 във Варна е потушен пожар, няма пострадали хора. Получени са много сигнали за част от които да накъсани от синия вятър, на които.

ГЗ – За периода 8.00 ч. на 17.10. – 8.00 ч. на 18.10. в ГЗ са получени над 114 сигнала за паднали дървета, клони, за опасно висящи ламарини и рекламни пана, за снегонавявания, наводнения на улици, подлези, мазета на домове, закъсали коли и хора.

На повече половината от сигналите вече е реагирано от екипи на ГЗ, работи се по около 20, като постоянно постъпват нови. По информация от Община Варна има 4 блокирани тролейбуса на бул. „Сливница” в района на  Техникумите,  два закъсали тролея с повреда на ул. Девня, до жп.п гарата.Подлезът на Комитово ханче е проходим за МПС.

Участък от  бул. Левски /до Бурлекс/ е отводнен.С прекъснато електрозахранване са районите „Евсиноград”, местността ”Пчелина” и с. Каменар /там не се очаква възстановяване на електрозахранването до края на деня/.

Работят светофарите на кръстовищата до:

–          Стадион Тича

–          Метро

–          ул. Девня с ул. Дунав

Отстранена е повредата на светофара на „Червения площад”, закъсалите автомобили и е въведен нормален режим на движение.Не работят светофарите на кръстовището на бул. „Цар Освободител” с бул. „Република”, на бул. „Република” с бул. „Трети март”.

Повечето подлези са отворени за движение на автомобили. Подлеза на Пикадили парк е изчистен, както и пътя пред Военна болница. Подлезът там е отводнен.

втобусите от градския транспорт се движат със закъснения.Количеството дъжд във Варна надвишава 155 литра на квадратен метър, а скоростта на вятъра е между 18 и 25 метра в секунда, около 60-90 км/ч. ОПУ – Варна въвежда ограничение на движението на МПС по първокласния път Варна – Бургас. Движението в участъка Слънчев бряг – Обзор е спряно от страна на ОПУ – Бургас.

barometar.net