Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Гугъл инвестира над 200 млн. в стартиращ бизнес

Гугъл Венчърс, подразделението на компанията, занимаващо се със капиталовложения, ще инвестира повече от 200 млн в над 100 компании през следващата година, пише Машабъл.Бил Марис и Грахам Спенсър дискутираха инвестиционната философия на фонда по време на семинара Web 2.0 в Сан Франциско. Марис обясни, че при оценката на стартиращите бизнеси Гугъл Венчърс комбинират количествен анализ и интуиция.

„Искаме да използваме своите аналитични умения, за да достигнем до по-добър отговор на въпроса къде да инвестираме”, отвърна Марис на въпроса как Гугъл избира компаниите, които да получат финансиране.Двамата презентатори подчертаха, че едно от нещата, които не влияят на решението за инвестиция, е дали съответната компанията  би било  стратегическа придобивка за Гугъл. Както и традиционните инвестиционни фондове, Гугъл Венчърс базира своите решения единствено на потенциалната финансова възвръщаемост от фирмата и благонадеждността на нейните партньори.

На коментара от страна на медиите, че Марис и Спенсър не се държат като типичния фонд, Спенсър отговори шеговито „Кой в Гугъл се държи нормално? Не е нещо, което специално сме си поставили за цел.”.

expert.bg