Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Творци подкрепят Кирил Йорданов за следващ мандат

Хайгашот Агасян, Стефан Мавродиев, проф. д-р Анна Недялкова и редица личности от културния живот на Варна и страната,   изразиха подкрепата си към Кирил Йорданов в кандидатурата му за кмет на  морската столица.  На пресконференция в Община Варна творците благодариха на кандидат- кмета за приноса му към развитието на културните и творчески прояви, които се провеждат на територията на град Варна. От името на издателство „Захари Стоянов”  Община Варна получи като дарение стотици книги от българската и световна литературна класика, както и дискове на Хайгашот Агасян. Композиторът, от арменски произход подари на всички присъстващи изпълнение на арменска песен, като по този начин поздрави Кирил Йорданов и заяви, че арменската общност във Варна изцяло застава зад кандидатурата му  за кмет.

На срещата с градоначалника  присъства и ректора на Варненския свободен университет проф. д-р. Анна Недялкова, която заяви, че за нея тази среща носи радост и вдъхновение. Освен на Кирил Йорданов, тя благодари и на председателя на Общинския съвет Николай Апостолов, като каза, че той  „винаги в бил много близко до университета” и е извървял много от трънливите пътища редом до него. Ректорът  даде отличие както на кандидат-кмета, така и на Николай Апостолов,  като благодарност за съвместна работа между Община Варна и ВСУ.

„Много обичам града си и особения му въздух”,  каза известният театрален и филмов актьор Стефан Мавродиев, който изрази радостта си относно развитието на родния си град. Поетесата Маргарита Петкова апелира към присъстващите да се обръща повече внимание на културното наследство и да се стреми към неговото запазване и развитие.

barometar.net

Деница Герчева