Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Цирк „Варна” гастролира и в TV7

TV7 изгради специално студио в центъра на Варна, за да излъчи на живо дебата между кандидата на ГЕРБ и досегашен кмет на морската столица Кирил Йорданов и независимия кандидат Веселин Марешки.Както стана ясно първо в ефира на TV7, двамата претенденти ще се изправят един срещу друг не само на балотажа в неделя, но и в съда. Кирил Йорданов е завел дело за клевета срещу Марешки.

В студиото на „Гореща точка“ на живо от Варна Йорданов обяви, че това не е първото дело срещу неговия опонент, а такова е имало още през 2005 г., отново за клевета.Досегашният градоначалник обвини Веселин Марешки в конфликт на интереси и задлъжнялост с хиляди левове заради имоти във Варна. От своя страна Веселин Марешки заяви, че варненци са гласували против статуквото и досегашното управление. Независимият кандидат разчита на широк кръг от гласоподаватели за втория тур на изборите, както и на подкрепата на ГЕРБ, чиято кандидатура всъщност е Кирил Йорданов.

Водещият Николай Бареков прочете в ефир официално изявление на управляващата партия, в което се казва, че ГЕРБ твърдо стои зад Кирил Йорданов, както на първия тур на изборите, така и за предстоящия балотаж.За да опровергае твърдението на опонента си, че гражданите не го искат повече за кмет на Варна, Кирил Йорданов прочете поименна декларация на лекари, военни, спортисти и представители на културни институции, обединени в подкрепа на кандидатурата му.

Един от въпросите, на които варненци пожелаха да чуят отговор чрез ефира на TV7, е как претендентите за кметския пост възнамеряват да се справят с дупките, превърнали морската столица в „лунен пейзаж“.Веселин Марешки заяви, че не смята да „пълни дупки“, за да облагодетелства отделни фамилии в града. По думите му, трябва да се търси кардинално решение на проблема. Кирил Йорданов пък разясни, че европейски средства за пътища се отпускат за магистрали, но не и за самите градове. Той призова варненци чрез сайта на общината да се запознаят с обществената поръчка и всички документи за ремонт на улиците.

tv7.bg