Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Стартира нова процедура за проучване на възможностите за добив на газ в Черно море

Правителството одобри откриването на производство за издаване на разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ в площта „Блок 1-19 Свети Атанас”. Площта е с размер 1 318 кв. км и е разположена в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море.

Срокът на разрешението ще бъде пет години. Целта е чрез нови геоложки технологии за изследване на генерационния потенциал на скалите и миграционните процеси на въглеводородите да се избере поне една локация за прокарване на търсещ сондаж.

Подробности по организацията, сроковете за провеждане, цената на конкурсните документи и депозита за участие могат да бъдат намерени в решението на МС в „Държавен вестник”, в „Официален вестник” на Европейския съюз и в интернет страницата на МИЕТ.

Правителството днес одобри и проекта на разрешение за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта „Кондово”. Разрешението е издадено за срок от три години на „Каракал Кеймбридж България” ЕАД, а проучваният терен с размер 125 кв. км е разположен на територията на община Ивайловград. Предвижда се дружеството да инвестира в геоложки дейности 4 351 700 щ. д. и в мероприятия по опазване на околната среда – 264 000 щ. д.

barometar.net