Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Дейвид Бекъм не бърза да се отказва от футбола

Звездата на Лос Анджелис Галакси Дейвид Бекъм отново трябваше да оправдава решението си да продължава да играе футбол, въпреки нестихващите мнения, че е твърде стар, за да има претенции за участие в националния отбор на Англия.Бившият халф на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид наскоро изрази желанието си да получи повиквателна за новосформирания отбор на Великобритания по футбол, който ще се включи в Олимпийския турнир в Лондон през 2012-та година.“Хората вече от 10 години говорят, че съм много стар, но аз продължих да играя за страната си“, каза Бекъм пред ВВС. „Точно сега се чувствам отлично и обичам да играя, така че има още какво да дам, преди да приключа.“

Бекъм неколкократно заявяваше през последните месеци, че е поласкан от интереса на европейските клубове, но се е съсредоточил върху настоящия си тим Лос Анджелис Галакси. В момента предстои полуфинал реванш срещу Ню Йорк Ред Булс и Тиенри Анри в Западната конференция на Мейджър Лийг Сокър, като Галакси води с 1:0 от първия двубой.Договорът на 36-годишният англичанин изтича след няколко седмици, точно след края на сезона в Америка. ПСЖ е основен кандидат за подписа на ветерана, след като усилено се разпространява информацията, че френските богаташи желаят Бекъм в състава си.

„Ще остана в Галакси, докато не спечелим титлата в МLS. После ще видим, още не съм преговарял официално с никого и не съм обмислил бъдещето си. Винаги е трудно да се вземе решение за край на кариерата, но аз знам, че още съм далеч от този етап. Още чувствам, че мога да се представям на топ ниво и единствено когато това се промени, ще приема, че е време да спра.“Капитанът на Галакси и национал на САЩ Лендън Донован разкри, че очаква Бекъм да остане в отбора и през следващия сезон, въпреки че все още няма официално предложение към него за продължаване на договора.“Той играе толкова добре, колкото преди пет години и мисля, че му харесва тук. Семейството му се чувства добре, а и през целия сезон той беше най-добрият ни играч“, каза Донован.Бекъм също така разкри, че обмисля да купи футболен отбор от САЩ, когато приключи с активната си кариера, защото чувствал, че спортът тепърва ще се развива на американска почва.

inews.bg