Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Adidas изненада със силен отчет и повишени прогнози за годината

Една от най-големите компании за производство на спортни стоки и артикули – немският гигант Adidas, обяви повишени очаквания за резултатите си през настоящата година.Според изчисленията за следващата година пък се очаква печалбата на компанията да нарасне с 10-15 на сто, главно заради Олимпийските игри и Европейското първенство по футбол, пише Wall Street Journal.

“Инерцията, която набираме с прилагането на нашите стратегии, е доста добра, макар обкръжаващата среда да ни предлага доста предизвикателства – било заради икономическата несигурност, било заради слабото потребителско доверие“, заявява изпълнителният директор на Adidas Херберт Хайнер в писмо до акционерите.Компанията, която през тази година вдига прогнозите си вече за четвърти път, очаква приходите от продажби да се повишат с между 5 и 10 на сто през 2012 година. За тази пък прогнозата е за ръст на продажбите от около 12 на сто.

През третото тримесечие на 2011 г. продажбите на Adidas са нараснали с 8% на годишна база до 3,74 млрд. евро. Нетната печалба пък се е увеличила с 14 на сто спрямо третото тримесечие на миналата година до 303 млн. евро.Предварителните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 294 млн. евро при приходи в размер на 3,65 млрд. евро.

Резултатите на Adidas, която е втората по размер на продажбите компания за спортни стоки в света, наподобяват тези, реализирани от лидера в сектора Nike. Американската компания записа по-добър от очакваното ръст на продажбите и силно представяне на развиващите се пазари.От началото на годината акциите на Adidas са поскъпнали с около 4,5 на сто. В същото време индексът на компаниите за потребителски стоки Euro Stoxx Consumer Goods се е понижил с около 10%.

investor.bg