Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Чистачка в музей унищожи творба за 1.1 млн. долара

Чистачка в германски музей объркала скулптура с мръсно петно и унищожила ценната творба на изкуството, информира говорителка на музея в Дортмунд.Чистачката в градския музей Оствал „поработила“ върху инсталацията на Мартин Кипенбергер наречена „Когато започне да капе през тавана“, която е оценена от застрахователите на 800 000 евро (1.1 млн. долара).

Покойният съвременен творец създава кула от дървени летви, под които е поставен гумено корито с тънък бежов слой от боя, която представлява засъхналата дъждовна вода.Чистачката помислила боята за истинско петно и се заела да почисти повърхността на съда до блясък.

„Сега е невъзможно творбата да бъде възстановена в първоначалното си състояние,“ според говорителката, която също така е добавила, че пораженията са били открити в края на миналия месец, а творбата е била дадена под наем на музея от частен колекционер.Говорителката също така е заявила, че хората, които почистват музея имат инструкции да не се доближават на по-близо от 20 сантиметра от творбите, но не се знае дали жената е била инструктирана от външната компания за почистване, за която работи.

profit.bg